Miguel Sánchez Vives

Blog personal

L’IVA Turístic (l’impost que no existeix) - El IVA turístico (el impuesto que no existe)

fralokus | 19 Juny, 2012 06:00

L’IVA Turístic (l’impost que no existeix)

A l’any 1986 quan el Regne d’Espanya va ingressar a la Unió Europea es va imposar un impost europeu nomenat IVA (Impost sobre el valor afegit) aquest impost substituïa al ITE (Impost al Tràfic d’Empreses) que ha diferència de l’antic impost l’IVA tot just el paga l’usuari final.

Hi va haver tres tipus d’iva, el reduït al 6% (ara 8%) que és per aliments, obra nova etc, el normal 12% (ara 18%) per prestacions de serveis i tot el que no entrava a l’apartat de reduït i un especial o de luxe al 33% que era per vehicles i joies molt polèmic i que va ser eliminat poc temps després, a l’any 1993 es va implantar el superreduït al 3% (ara 4%) per productes d’alta necessitat.

El Partit Popular va prometre a les darreres eleccions que baixaria l’IVA turístic del 8% al 4% o el que és el mateix del reduït al superreduït, una mentida més o millor dit dues mentides més del Partit Popular per guanyar les eleccions, la primera mentida és que fan menció d’un impost que no existeix, no hi ha IVA turístic, IVA de fuster o IVA de llanterner, hi ha IVA en les modalitats esmentades al paràgraf de dalt. La segona mentida que jo ja veia venir i que vaig comentar amb gent del PP de Pollença és que les prestacions per serveis estan subjectes al IVA normal i que es va poder ficar l’hostaleria “amb calçador” com IVA reduït pel tema de l’alimentació, no va anar bé amb els hotels de 5 estrelles que varen haver se repercutir el 12% en aquell moment a les seves factures.

Ara arriba la Unió Europea i es confirma tot el que vaig dir, que de baixar el suposat IVA turístic al 4% res de res i sembla que ara Europa qüestiona aquest IVA a 8% dels serveis turístics i podria imposar el 18% com tenen totes les altres prestacions de serveis, un 10% més d’imposts quan havien dit que els baixarien.

De moment això tot just són xafarderies de passadissos però ...

 

 

 

El IVA turístico (el impuesto que no existe)

 En el año 1986 cuando el Reino de España ingresó en la Unión Europea se implanto un impuesto europeo denominado IVA (Impuesto al Valor Añadido)este impuesto substituía al ITE (Impuesto al Tráfico de Empresas) que a diferencia del antiguo impuesto el IVA solo lo paga el usuario final.

Hubo tres tipos de iva, el reducido al 6% (ahora 8%)que es para alimentos, obra nueva etc, el normal del 12% (ahora 18%)para prestaciones de servicios y todo lo que no entraba en el reducido, y uno especial o de lujo para automóviles y joyas, muy polémico y que fue eliminado  poco tiempo después, en el año 1993 se implanto el IVA superreducido al 3% (ahora 4%) para productos de primera necesidad.

El Partido Popular prometió en las últimas elecciones que bajaría el IVA turístico del 8% al 4% o lo que es lo mismo de reducido a superreducido, una mentira más o mejor dicho dos mentiras más del Partido Popular para ganar las elecciones, la primera mentira es que hacen mención de un impuesto que no existe, no hay IVA turístico, IVA de carpintero o IVA de fontanero, hay IVA en las modalidades indicadas en el párrafo de arriba. La segunda mentira que yo “me la veía venir” y que la comenté con gente del PP de Pollença es que las prestaciones de servicio están sujetas a IVA normal, i que se pudo meter la hostelería “con calzador” como IVA reducido por el tema de la alimentación, no pudo ser con los hoteles de 5 estrellas que tuvieron que repercutir el IVA al 12% en aquel momento en sus facturas.

Ahora viene la Unión Europea y confirma todo lo que dije, que de bajar el impuesto turístico al 4% nada de nada y parece que ahora Europa cuestiona este IVA al 8% de los servicios turísticos y podría imponer el 18% como tienen las demás prestaciones de servicios, un 10% más de impuestos cuando habían dicho que los bajarían.

De momento todo esto son habladurías de pasillo, pero …

Comentaris

Re: L’IVA Turístic (l’impost que no existeix) - El IVA turístico (el impuesto que no existe)

Joan C C | 19/06/2012, 10:56

Gràcies per la informació Miquel

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb